Ngawatu Playground

Project Title
Ngawatu Playground

Client
Nelson City Council

Location
Ngawahatu sports field

Services
Playground installation and landscaping

Project Budget
$100,000

Year
2018

 

This project involved the upgrade of the existing playground and the creation of a new wheelchair friendly playground.

The scope of works included the removal of existing equipment, installation of new equipment, re-contouring of land and the construction of pathways and timber climbing areas. This improved safety, accessibility, aesthetics, and the enjoyment of the area.

Firstly, the existing playground equipment was removed, then the new equipment was installed, old tree trunks were craned into the site and bolted together to create climbing areas and the land sculptured and a pathway was installed to make the area wheelchair friendly.

The surrounding area was then landscaped including bark mulch for the playground surface and planting to soften the playground area.

“It’s great that we can take his wheelchair right up to the claw swing, and the large basket means he can swing with me, his sister, or a friend, which he really enjoys.”
— Bianca F